Hoe ik doorzag dat ik mijn eigen grootste agressor was en hoe jij dat ook doet.

Wist je ook dat… hoe jij met jezelf omgaat een directe link heeft met hoe je verzorgers met zichzelf en met jou om zijn gegaan?

Kijk… gewoontes, en vooral onbewuste gewoontes, worden door gegeven van generatie op generatie. Dikke kans dus dat jij een hele lading van de gewoontes van je opvoeders hebt overgenomen. En dat je je daar al lang van bewust bent.

Waar zoek je?

En jij zit ’t maar te zoeken in jezelf, maar voor ’t zelfde geldt, zit het niet daar, maar bij je moeder of je oma. Of je vader.

Nu is het niet persé nodig te weten waar het vandaan komt, maar het is wel nodig te weten dat hoe je met jezelf bent en praat verder gaat dan alleen jij.

Was je moeder iemand die zichzelf afviel, grote kans dat jij die afwijzing ook naar jezelf voelt. De gewoonte van zelfafwijzing is dan doorgegeven van moeder op kind. En die gewoonte heeft niks te maken met wie jij bent, het is een energetische overdracht.

Energetische overdracht verwerken

Je zat maar te zoeken in je innerlijk kind en kwam niet verder, wel een hoop opgerakeld, maar niks kunnen oplossen.

Hier is het ding, dit valt niet op te lossen door verwerking van jou, het is immers niet van jou. Je kunt het wel alchimeren.

Door altijd maar te denken dat jij de schuld draagt van de shit in je realiteit, doe je jezelf heel erg te kort. En daar ben jij veel te goed voor.

Je bent geboren met het recht volledig vrij te zijn van shit. En wanneer er nieuwe shit komt, hier op een heel effectieve manier korte metten mee te maken en terug te keren naar je heerlijke, vrije gevoel.

Door altijd maar de verantwoordelijkheid te dragen ben je een martelaar voor jezelf. Je pijnigt jezelf onnodig.

Kijk eens naar je triggers zonder schuld(gevoel) of verantwoordelijkheid

Zonder iets of iemand verantwoordelijk ervoor te maken, redenen te zoeken en ‘het uit te pluizen’. Ervaar die pijn, die prik, zonder content er omheen te creëren, zonder er allerlei verhalen aan te plakken.

De rauwe pijn…

Ik voel me afgewezen…

Punt.

Verder, stilte. Geen gedachten, geen verhalen.

Alleen de sensatie in je lijf.

Dat is al een stuk rustiger, hè.

Dit is het creëren van een nieuwe gewoonte, een goede, voor jou van jou.

Wil je meer weten? Kom in onze gratis Facebook groep: Applicatie Formulier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *